Rasyiqah Hassan

Duit Duit semuanya nak kene duit.

Posted on: December 28, 2011

Ada duit , simpan. Menyesal dulu byk duit tp tak simpan banyak. padahal bila total semula, sepatutnya beribu raban boleh kumpul, tetapai hati ikut nafsu, siapa yg susah sekarang? Masa study tak fikir sebab tak terasa aliran duit keluar masuk, walaupun diri sendiri jenis sangat particular bab duit ini. Bila dah kerja, macam-macam fikir. Macam-macam hutang. Bila fikir balik, menyesalnya dulu gune duit untuk tujuan bukan-bukan. Tapi terlajak perahu mana boleh undur. dah terlajak, terlajak la… fikir solution lain. Ada sampai satu rasa nak jual je Kamera ni balik. Tapi, jual kamera pun, bertahan sangatlah duit tu. Duduk bandar Kuala Lumpur lah pulak. Memang susah kalau tak kawal diri. Godaan sana sini. Kaki plak degil nak jalan aje. So, kene kurangkan makan. Tapi bolehke? tekak ni high class living condition. Duit tabung haji pun belum daftar. tak boleh ingat dunia je, akhirat pun kena jaga. Akhirat tak jaga, belajar pandai pandai pun tak kemana. Syaitan bijak, susahkan hati sebab duit. Ya, duit bukan segala-galanya, tetapi segala-galanya perlu duit.

Sapelah buat statement camtu, memang mengabui mata dan minda. Duit duit. kan bagus kalau Dunia tak maju sangat. Banyak benda boleh lupa. 😥

 

 

Advertisements

2 Responses to "Duit Duit semuanya nak kene duit."

dan syukur kita masih ada duit walaupun 10sen, dari orang yang langsung sen..=)

kan bagus kalau Dunia tak maju sangat. Banyak benda boleh lupa. BETUL. xpayah pikir kereta apa, hp ape, baju apa…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    December 2011
    M T W T F S S
    « Nov   Jan »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: