Rasyiqah Hassan

Episode angan-angan part#1

Posted on: March 31, 2011

 

Asyik gambar orang/kawan2 kawen. Galak betul kawin awal yeh. Al maklum lah, aku yang berangan nak kawen awal ni pun tak tercapai akalku. tp elok juga sbb bagi aku, nak kawen, kene fully bersedia. mungkin aku telah bersedia utk jadi seorang isteri [pergh kenyataan berani mati], tp dari segi finance, preparation and condition, masih banyak lagi dan jauh lagi garisan penamat itu. So, mungkin juga lambat lagilah aku kawen. dan juga disebabkan ketiadaan calon yang layak jugalah menjadikan aku lambat lagi nak kawen agaknya. Tapi aku harap taklah lewat sgt. semuanya terletak pada tangan Allah SWT.

 

ok mari bercerita pasal kawen. konsep kawen dan sebagainya. Oleh kerana aku seorang hardcore aku telah menetapkan beberapa syarat yang akan aku buat pada hari aku dikahwinkan atau berkahwin. syarat nye.

  • tunang kejap kejap je or tak yah tunang [jimat kos makanan]. mengikut pengalamanlah, org datang pun bkn nak tolong2 sgt pun, tolong makan je adalah..so kesianlah mak bapak aku kan nak keluar beribu hanya utk makan je. lagipun tunang je kan..
  • Kalau boleh tarikh nikah tu is in the middle of our birth date. haha tak kisahlah jatuh hari rabu ke tetiba. hahaha tak cuti ke tetiba. Aku nak jugak tarikh tu. tak kire.
  • Baju nikah? oh sesimple yang boleh. aku nak baju plain warna ungu pink macam Wani Ardy pakai time die nikah. Warna pastel la. mmg sgt cantik ok. and say NO to kerawang kerawang, or vail or ape mahkota mahkota bagai. seyes aku tak suke. aku nak simple yang boleh and tak panas sbb mst byk movement melayan tetamu hari itu.
  • No inai please. walaupun aku tahu aku akan dipaksa kakak aku utk berinai. ahha aku akan melarikan diri sedaya upaya dari berinai. Walaupun sesetengah orang kata inai macam trademark kawen la.. oh NO. dengan bau nye je aku dah tak tahan apetah lagi memakainya. Nasiblah ape nak jadi haritu tak mau INAIII..
  • tiada persandingan akan berlaku. kerana aku tak mahu memenatkan diri sendiri bersanding sanding. juga kos bersanding sekarang yang agak mahal. hehehehe semuanya tentang jimat kos
  • ok utk jimat kos dan tak menyusahkan mak bapak juga aku akan cuba mengusulkan utk buat majlis di dewan. hahahaha. walaupun akan dibantah sekeras kerasnya. hehehe
  • berharap akan ada rakan rakan rapat buat private party utk aku. hehehehehe

 

ok itu shaja setakat ini. kalau ada lain nt aku tambah ag. ni berangan je lebih.

Advertisements

1 Response to "Episode angan-angan part#1"

cheapskate!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    March 2011
    M T W T F S S
    « Feb   Apr »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: