Rasyiqah Hassan

Netball oh Netball

Posted on: March 7, 2011

 

Masih terasa kemeriahan SUPER 2011, walaupun second day girls 4th year banyak tiada tp itu bukan penghalang. sebenarnya aku nak citer sesuatu perkara yang aku rasa kelakar.. pada hari sabtu itu lah, sesuatu yang best terjadi..

haha aku bukanlah seorg kaki sukan padang ni. Aku sgtlah tak berbakat nak main main bola tampar ke , bola jaring ke.. benda yang aku kata aku power hanyalah lompat jauh sahaja. tp dek hati menggatal nak rasa main, sebb aku tgk cam best je bdk2 ni main netball..aku pun dgn suke hatinya cube jadi WD..aku pun xtau tahap mana WD ni boleh masuk, takat mana boleh get through.. yang aku tau, aku xjaga pun pihak lawan, aku lari lari sukati aku je.. pastu diorg suh tukar jadi GK [nmpk sgt aku penyebab kebolosan]. so dipendekkan cerita tukarlah jadi GK.

hari hujan mencurah curah basah ke tanah. and of course la licin. aku pun cubelah jadi Gk, walaupun aku sndr masih tak tahu yang aku rupenya bley kuar dari garisan D. hish, aku rasa budak GS pihak lawan tu dah gelak gelak je aku sbb time die nak shoot aku punye melompat menghalang die..sampai die pun marah marah, sbb dekat sgt ngn muke die [jarak yang dibenarkan 3 kaki]..

2nd half..ok aku sebanarnya tak nak main, tapi xde org nak ganti aku, so aku pun cubelah lagi..walaupun ditutorialkan oleh cik Ayu bagaimana menjadi GK. aku sebanrnya tak paham lagi..tp xpelah, layan je.. hahaha agak lebat ujan time ni.. sekali ada satu part tu.. ntah macamna time aku tepis bola tu aku tersalah landing… aku pun xperasan mcmn aku tersalah landing. yang aku tahu pastu aku dah terduduk mengcangkung. mule mula aku fikir aku dapat bangun balik, sbb aku rasa ala seliuh sikit je ni… sekali ntah  la, air mataku laju bercucuran jatuh ketanah…sbb aku kaget aku xley nak bangun berdiri langsung.. pergh aku masa ni ingat aku dah tempang ke, patah kaki ke ape kan… and die dah mula mula start rasa sakit dahh…

aku dengan tak sedar nya telah diangkat diusung ke luar padang oleh semua orang yang ada di situ. pergh air mata aku dah laju gile dahhh sbb sakit gile dah rasanya…perghh perasaan tu hanya tuhan je tahu..dengan pantas gadis gadis 4SBW menuam ais ke kakiku and seyes sebenarnya time ni aku xrasa pape langsung.. ais yang sejuk tu aku xrasa, lagi laju aku nangis sbb aku ingat mst kaki aku dah patah ni.. haha byk sgt fikir kan.

ramai kat situ tolong aku. Alhamdulillah la… mmg aku terharu sgt sgt.. especially part kene bebel jgn nagis tu..haha. aku jarang jarang kot nak nagis kecuali kalau sakit teramat sangat. tp harini mmgla, aku mmg tak maw main netball ag.

terima kasih buat semua semua yang dtg memapahku yang terjelupuk kat padang, yang mnegurut dan menuam kakiku, yang membebel ckp jgn nangis, yg paksa g tukang urut, yang bagi pinjam duit pegi mengurut, yang bawa g mengurut juge.& juga yang concern tanya dlm twitter n doa dari bilik. tak dapat nk tulis semua  but You alls my Hero today and you know who you are.

malam tu aku xley tido, sbb kene urut, die punye denyut, astagfirullah. sakit sgt. pagi tadi pun aku cam aduh kene mandi ke?? nasib aku dok sorang sorang kalau tak si Mun rumate ak mst kene mandikan aku. haha tp by tengahari aku dah leh melangkah sikit la..alahamdulillah sgt sgt.. and by malam ni mb sbb xbyk gerak die dah ok, aku harap by esok bengkak die dah surut dah. Insya Allah.

Advertisements

1 Response to "Netball oh Netball"

kelangkabot sangat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    March 2011
    M T W T F S S
    « Feb   Apr »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: