Rasyiqah Hassan

the meaning of a chocolate.

Posted on: February 24, 2011

That other day, aku asyik bercakap tentang cokelat. Habis semua orang aku mintak cokelat, ntah kenapa. Maybe sebab ada someone tak sempat nk kasi aku cokelat kot..haha so dipendekkan cerita, aku pun mengidam tahap kronik oleh ape ape jenis cokelat janji cokelat la.. pegh, manalah tak gemuks kan..dah la manis . tp takpe, selagi ia sedap makan diterima.

so Yesterday went out for chocolate fair kat UTM ni. well honestly expecting something macam CHOCOLATE FAIR la.. ada branded choc yang dijual murah murah, tapi alamak.. tiada rupenya. maka aku dan si kawan baik pun berjalan jalan mencari cokelat yang sedap sedap. Nampak gaya sedap je la tp aku takley nak rasa, sebab menjalani program diet puasa selama hingga aku puas hati ini. 🙂 dan kami pun melencong ke satu kedai cokelat yang menjual cupcake, seperti mana maklum aku mmg obses dengan cupcakes hingga aku sanggup membazir duit demi cuppies yang sedap sedap…. x.x  anyway, back to story.. aku dan awan baik pun duduk la depan kaunter yang sesak giler tu..sambil memilih milih cokelat yang sedap.

dan tiba tiba, si kawan baik berkata, “nah amek la cokelat. Happy ***. haritu ko nak cokelat kan?”. aku terkaku sekejap sebenarnya. tp honestly hatiku berbunga bunga api fireworks giler high. Sangat sangat terharu ada orang ingat lagi. dan dan mmg tak sangka akhirnya aku dapat cokelat dari kawan baikku. tengok, kawan baik jugak yang ingat.  tidak tergambar rasanya time tuh.. aku rasa cam nak pelok pelok je die cium cium pipi sikit. ok behave.!

yay, akhirnya dapat chocolate. potong satu wish list.

Chocolate that I've been dreaming off

p/s : kawan baik aku seorang perempuan. n aku tumpang motor die. die comel. ok dah.

p/ss : disini juga mengumumkan bahawa blog bergambarku boleh dilihat di sini juga … rajin rajin cuci mata ye!

Advertisements

1 Response to "the meaning of a chocolate."

🙂 best bila ada orang yang bg benda yang kita idamkan… dengan tiba2..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    February 2011
    M T W T F S S
    « Jan   Mar »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: