Rasyiqah Hassan

160210

Posted on: February 21, 2011

kalau diikutkan perasaan, there is plenty of words I could replay here, but, I wanna talk about yesterday’s date. Perlu diingatkan, ini entri emotional, mungkin juga berbaur perasaan, kalau rasa tak ready untuk dibaca, kemungkinan hati sendiri sakit, seelok nya dielakkan itu terjadi.

kalau seorang kawan itu tidak mengingatkan aku juga tersalah tarikh barangkali. 16.02.2010 jam 2.45 petang, itu hari pertama aku berjumpa dia. Siapa dia? tak payah ulang, sahabat sejatiku tahu. dan hari itu bagi aku sangat bermakna. tetapi hari semalam, bertarikhkan sama, seperti awan awan yang berlalu. I’m not gonna lie, this few days, I kept dreaming about him. dan dengan susah payah juga, aku tak pernah putus tadah tangan berdoa, dan dengan izinNya juga hatiku kembali tennag seperti sedia kala, dan boleh tergelak mengingati perkara bodah yang telah dilakukan dahulu. tetapi, dalam banyak banyak perkara, aku tidak pernah menyesal, dengan apa yang terjadi tahun lepas [but to be honest there is still certain things I want to avoid], bertemu dengan dia juga bukan sesuatu perkara yang perlu disesali, tetapi mungkin menjadi perkara yang ‘lebih baik jika ia tidak terjadi’. Bersamanya, aku belajar banyak benda, walaupun dengan sekejap, sebentar.

ada masa masa aku bahagia, ada masa masa aku tidak boleh senyum ketawa. Gadis kalau dalam cinta, kau tak boleh kata apa pun. Betul kan? [aku nampak ada gadis angguk2 kepala]. Gadis kalau cinta, dia tidak fikir buruk buruk tentang seseorang yang dia suka, semuanya baik baik sahaja. tak kiralah sahabat baiknya sendiri pun tak begitu menyokong pendapatnya. Gadis kalau dalam cinta, dia tidak mahu mengalah dan sentiasa berusaha agar orang itu hampir dengannya, walaupun tidakkan itu sering disalah fahami. Gadis kalau sedang cinta, dia akan rela serahkan seluruh jiwa raganya, kerana dia gadis yang kaum lelaki selalu lupa.

tapi itu cerita gadis. Dan bagi gadis yang hilang cinta itu, dia persalahkan dirinya. walaupun sebenarnya kesalahan adalah di bahu yang meninggalkan. begitu juga aku. memang awal awal, sangat sukar untuk aku percaya dan terima, setelah banyak perkara aku bersusah payah dah susah payah itu tidak langsung dikira, tetapi seperti biasa, aku menyalahkan diri sendiri.  tetapi when times goes by, i would just laugh about it seing how stupid a girl can be towards the guy. Kau pegang apa yang dia kata, find! He’s telling you he is not ready for a relationship. then when he dumb you, you just do nothing.. because you wanted to respect his decision. but at the end, when he bomb you with a msg of having someone else, barulah masa itu diri sendiri akan sedar, A guy can say anything they want to get rid of you, but at the end, you are nothing.

Aku marah pada diri sendiri sebenarnya, dan juga aku semakin benci. tetapi, tuhan kata, benih benci jangan dicambah, boleh menjurus ke arah dendam. Maka aku berdiam diri, menenangkan hati. mencari jalan menceriakan diri bersama sahabat sejati. and yes i do agree when they said, Time will tell. maka mengikut kata sahabatku Ferdz, segala kenangan aku umpamakan seperti buku, yang ditutup dan diletak jauh dari sudut pandangan. Tetapi hari semalam, aku agak terasa, we’ve been known each other since last year, but we can’t even reach to this year.  tetapi terima kasih sebab hari ini, aku terima banyak pengajaran. banyak kemahuan dan angan angan.

dan kini aku sudah tutup buku kehidupan itu. dan walau apapun, bahagialah kerana Tuhan. kerana dia yang mengizinkan kau untuk bahagia.

dan jangan lupa hidup ini karma.

Advertisements

3 Responses to "160210"

bila hati sendiri berkorban demi cinta,
kadang-kadang terasa ingin sekali si dia berkorban untuk kita,
tapi hakikat telah berkata,
kita tercipta bukan untuknya.

tak salah untuk berharap, tapi kalau harapan tu makan masa lama, kadang-kadang kita alpa bahawa dia yang sebenarnya untuk kita dah lama di depan mata. 🙂

harapan ada dua kesudahan…samada hitam atau putih..tiada kelabu..huhu ia terletak di tangan kite untuk memilihnya..choose wisely and never regret..ak sokong ko..
btw idop terlalu singkat untuk dibazirkan dengan lelaki mcm tu =)
as for me, alhamdulillah, ak blom pernah ditemukan dengan lelaki mcm tett dan ak harap ak xkan ditemukan dengan lelaki spesis tu..

yup….so true…
kite pun sokong ko juga…
i know the feeling when he bomb you with a msg of having someone else. i ‘ve been there..
biar la masa silam itu jadi kengan untuk kau.. even sagt perit..tp kau kna lalui nya juga.. yes memang senang bila berkata-kata , but trust me i know you can do it babe….hug

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    February 2011
    M T W T F S S
    « Jan   Mar »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: