Rasyiqah Hassan

it’s a new thing

Posted on: February 7, 2011

Saturday 29th Jan 2011 : Venue , Qalbi’s Wedding

Benda Baru #1

 

haha ramai orang rasa mereka tak suka nak kawan kawan baru, tp bagi aku seronok bile kenal orang baru. It’s something that can refresh lotsa thing… thanks to dear izyan nazihah for that introduction. gambar atas ni lakonan, al maklum tuan kamera di belakang sedang sibuk memotong kek kawin org [dah macam rumah sendiri dah aku tengok]. This is my first time experience jugak pegi kenduri kawin yang diadakan di masjid. Tak bley bla, pengantin lelaki mmg Peghhh (congrates Qalbi)..cair wa (upps laki orang tuu).. so agak exited bermain dengan D90 hinggakan dearest D3000 dibiarkan begitu sahaja. wahahaaha.. tuan punya kamera pun boleh tahan jugak untuk mencuci mata. Nak tau?? hahah pm me at FB… but it come with price..but my saturday were full of fun and well, menarikk..

 

Monday, 31st Jan 2011 : venue, Seoul Garden 101 Mall

:D

😀

 

Ok ini bukan sebab aku freak SG, but sebab aku rasa amat penting untuk aku, epai dan ean mempunyai satu quality time together. Plus plusss kami dapat jumpe buah hati Epai [yayyy!!!!] akhirnya setelah sekian lama, perkara ini tertangguh… so hellow cik epal. haha btw SG sini tak berapa best, sbb kedai die kecik an tak berapa nak menarik.. then yang paling tak best, tak banyak choice.. sebab aku dan yan melantak chocolate Drink ngn izyan before kat JCo..[upps epai agak agak bace tak eh?] 😀

 

Thursday 3rd Feb 2011 : Venue LCCT

 

”]

Abangku outstation ag. kenapa gembira??? kerana sepatutnya gen2 menjadi miliku semula, ttpi seperti baisa, dia akan meninggalkan kereta dengan keadaan yang tidak boleh digunakan. Tayar kete mengelembung. kekejamannya terserlah bila die berkata, ‘bawaklah tp kalau meletup tepi jalan pandai pandailah kau.’ 😦 😦 bercucuran airmatakuuu… baru plan nak gedang Nadiah ismail punye rumah, and jalan jalan sekitar IKEA.. adehh tekanan aku.tp takpe, as long as selamat kembali ke rumah dgn gift gift menarik… saya sayang abang saya muahhhhx.x. sikittt, thanks for the Hard Rcok Cafe T-shirt Alang… ye ye tahu 40Dollar Austr takyah ckp byk kali deee.. haha best bile abang keje kat dunia lain, die mesti balik bawa macam macam.. and satu lagi, best bile ada di samping orang mengidam, especially kalau die mengidam McD selalu, senang sgt tumpang sekaki..

oh yes itu die, masih single tetapi agak tua sedikit.

 

Friday 4th Feb 2011 : Venue Kampung Tembun

 

Pekebun moden

Balik kampung memang best, yang tak bestnye bila tak semua pak cik makcik mengambil bahagian. tergendala lagi harapan for family potrait.. yang ada hanyalah, pekebun tak berapa nak jadi.. hehe, tp seronok, belajar buat bubur ubi [ecehcechhhh] and belajar buat macaroon ngn Mak Ngah ku.. haha bagaimana untuk buat creame topping, wah wahhh walaupun hanya mulut ke mulut sahaja.. paling syiok bile tengok Abang Zz dibenteras habis mencangkul ubi dan memotong serai dan hampir fail kedua dua task itu,, hahaha tapi tabik abang zz la.. gile kau habis lemak lemak die yang memang tiada tu,,,dek peluh [harap maaf gambar tak dapat diambil abb sibuk mencari syot tempat lain] … terbaik.. [model diatas telah mempunyai isteri yang sedang menagndung 4 bulan-harap maklum]

 

Saturday 5th Februari 2011 : Venue , rumah ku syurga ku,,

 

the wind chime

Sabtu/weekend ialah hari relax. tp actually dah plan nk bersiaran dgn Dalila wadud, tp sekali die tgh cat umah pulakkk.. kacau betul la kan..so ingatkan dah cancel semua, aku dgn tak keruannya keluar masuk bilik, dalam hati NAK KELUAR JUGAK TAK KIRA.. sekali ada meber lama msg, nk jumpe kat mana, aku pun dengan tak boleh bla, terus makan n bersiap waalaupun jam dah pukul 1 tengahari.. terpaksa berlokasikan mid Valley sahaja.. haha tetapi hari ini seronok, belajar shooting dalam bangunan and air pancut walaupun skil mencari air pancut n tangkap gambar cantik sangat susah woii.. aduh, menakjubkan ada certain orang ada bakat semualjadi mengambil gambarrr.. wahh mahukan ituuuu.. and balik siap dapat birthday present dari kawan lama. sangat cool la hari itu. selain belajar banyak benda baru, juga belajar asal usul sebuah kedai dan owner die. hahah kelakar…

**

so hope for more happy days to arrive soon. and yes, I get over ‘it’ very quickly this time. Thank you for wasting my time crying till my heart dah rasa totally mati and tak rasa pape dah… dunia ini lebih indah dari mengejar sesuatu yang tak pasti. dan saya sudah temui cara saya melihat keindahan itu. Alhamdulillah.

 

Advertisements

4 Responses to "it’s a new thing"

ye ke ?? sempat melantak lagi ??? ceh …

sweet ye gambar aku .. ngeh3 ..

“dunia ini lebih indah dari mengejar sesuatu yang tak pasti. dan saya sudah temui cara saya melihat keindahan itu” – baguslah kalau begitu. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    February 2011
    M T W T F S S
    « Jan   Mar »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: