Rasyiqah Hassan

Bilik saya.. :) episode #1

Posted on: January 20, 2011

Ok fine I’ll make it up.

orang kata bilik baru, emosi patutnya baru, tapi aku bilik baru, emosi sama je..  ni my very first time duduk single. baru ku perasan setiap sem tukar bilik.. 😀 Blok pun setiap sem tukar[kecuali 3rd year].. nak buat macamna, harap environment baru bagi ketengan tapi tak juga.

i’m not gonna lie. ni adalah ke-messy-an yang berlaku masa masa skng ni. kalau korang masuk je bilik aku, bende first korag akan nmpk ialah kotak, kemudian meja diatas ni. bilik aku lain skit sbb kecik dari bilik rakan rakan single. kalau diorg ada 2 meja, aku ada satu meja, diorg ada 2 almari, aku ada satu je.. serba satula.. yang best sbb bilik aku kecik. mmg sesuai utk aku sorang, so byk space senang nak handle. Korang tgk la,  Otak serabut-hati serabut-meja pun menjadi mangsa. to be honest, I am a very particular clean and non-messy person [tak caya eh? sabar k]. sangat sangat benci bersepah, aku sapu bilik hampir setiap hari tp apakan daya masa ni kan… oh btw, itu lappy pemberian abah and angahku. seperti biasalah meja, ada cerek… eh lupe plak, corn flakes tu sebenarnya duduk dalam almari. tp ntah aku terlupe nk sorok plak. 😀 mr.Tedyy kecik tu pemberian cik dalila wadud on my 22nd Bday.

see my katil.. cantik kan? [anis jgn jeles].. haha Mr dino tu dibeli when my first salary masa jadi perancang bandar kat DBKL dulu. posisi tido sebenarnya terbalik.. atau pun contrast dari kedudukan sebenar katil hahah.. i love my bed and its color. favourite combination pink and purple. kat tepi ada kucing melihat aku dgn comel dan suruh aku bangun pagi pagi. walaupun the fact that ada kelas hanyalah hari rabu sahaja.. katil ku menghadap tingkap ni (dibawah). yang tak syok nye seperti di penjara warna orange.. orang depan pun ske skodeng aku buat ape.. mesti die pelik sbb aku tgk cermin hari hari. hahahaha

 

<– haha amek kau gambar besarr.. ni actually gitar pinjam sbb Mr. starry sedang berehat dirumah. tak dapat nk bawak itu hari sbb tak muat.. so say hello to mr Cruzz kepunyaan Abu. tp well, aku dan gitar mmg xdapat dipisahkan. kalau hati aku rasa terlalu tension gitarlah yang aku main. tak sabar nak bawak mr starry ke bilik baru ni.tak dinafikan santa cruz bunyi die mmg sedap dari starsun aku tp, starsun aku saiznye kecik sikit, sesuai kot utk perempuan cam aku…

(gambar atas) ini almari. see sapa yg tak caya tu, aku ni mmg sgt obses pengemas orgnya. pantang baju bersepah, akan ku lipat sehingga nipis. idola alamari aku ialah cik Mel sbb die punya almari mmg terbaik so far laaa… barang barang make up pun ada la juga. hadiah Bday dari cik Ana. haha happy. terima kasih korang tauuu. [yang ku highlight tu takpayah nk concern sgt, baju wanita!]

 

duduk bilik sorang mmg byk dugaanya. especially kalau bab melayan perasaan. aku mmg menyampah. so terpaksalah memaksa hati membzkan diri buat sementara waktu. fb account closed. harap mklum k. so kalau nk contact silalah HP sahaja..

 

so sekian dari aku

Lady sheqa..

live dari bilik WA2 217

 

 

Advertisements

6 Responses to "Bilik saya.. :) episode #1"

Thanx CHIKA! suke kaler cadar.. tapi aku pilih cadar gelap2 dah skang sebab boleh tido lebeh nyenyak!!! ngee!!

syiqa!!!! i miss you!!! cam haram gamba tgn tuh…hahahahha…laughing non stop kott..mengiile!!

hahahaha aku pun gelak gile tengok gamba tangan tuh..
nice2..
aku tak tau pun ko tuka bilik! 🙂

nice one, nanti ktorg dtg terjah k. siap2 macaroon!

aku duk bilik single juga !! uhuh

wallpaper dinding tu comel! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    January 2011
    M T W T F S S
    « Dec   Feb »
     12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: