Rasyiqah Hassan

fogging.

Posted on: June 25, 2010

i was having a huge fever yesterday. and Jabatan kesihatan boleh plak buat fogging kat area rumah. Adoii.. aku pun melencong ke rumah izyan after diorg fogg umah aku. tengok2 satu taman die fogged. gile ah,.. encik aedes sekarang mesti dah lagi power, sbb after that fogged, kompem kene cuci rumah.. die punye ubat tu, melekit-lekit kaki lu beb.

yang kelakar, aku dudk depan umah, sambil tunggu, borak2 jap ngn makcik depan umah.

Auntie ayen : aiyo adik, lu tau ka itu India mati oo semalam.

Aku : Ha, tak tau lo auntie [nmpk sgt aku mmg tak amek tau]

Auntie ayen : Ha itulah dia. tak tau apasal oo.

rasa kelakar sebab dah lama aku tak borak2 dgn jiran2.

the fogger

bagaimanapun syabas pada Jabatan kesihatan yang tetap fogging umah-umah orang yang  melarikan diri masa fogging tu, eventhough masa tu dah jam 8 malam. Syabas la kat diorg and kepada orang2 yang lari masa tengah fogged tu, padan muke.

benda-benda ini kekadang jangan amek mudah.

Si kecil yang tak comel tetapi suke membunuh.

Advertisements

2 Responses to "fogging."

fogging mengeratkan hubungan silaturrahim. huhu.

My latest entry : Mari Berenang Di Kolam Setinggi 50 Tingkat

xde ke button nk vote post ni kelaka?hahahahha..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    June 2010
    M T W T F S S
    « May   Jul »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: