Rasyiqah Hassan

Kisah Orang yang ingat aku ni orang Kaya.

Posted on: June 9, 2010

kata-kata memang ada belagak sikit. itu tak aku nafikan.. tp aku just pelik.

Kenapa org mesti ingat aku ni KAYA. baru ckp benda tu cantik.. “ala kau kan kaya, belilah”.. baru cakap barang rosak, “ko kaya kan, beli la baru.”.. well, hopefully betul la aku kaya tapi masalahnya bukan aku yang kaya.

oh ape kaya sangat ke orang yang dapat JPA ni? bagi aku cukup menyelamatkan satu semester dan baki yang akan ok untuk aku simpan untuk cuti semester. So tak yahlah nak mengata aku kaya kalau time cuti ada sikit lebihan dalam pocket. Aku bknnya stuff lover pun tapi kecuali pada clothing & shawl & org tersayang. ramai lagi orang lagi kaya kat luar sana tu.

aku pun tak faham, salahke, belikan hadiah birthday untuk kawan? belikan kek? belanja orang makan? semua tu ikhlas dari hati, tapi still, bunyi-bunyi belakang is “ala kau kaya kau BOLE LA belanja,”. Kau bukannya paham apa aku rasa bile kawan ckp gitu kan. Ko ingat aku selamba je senyum. Just because ada rezeki lebih dalam pocket so aku di kategorikan sebagai KAYA? Dapat pinjam kereta abang aku pun dah kira kaya ke?

nasib la nanti macamn. maybe percakapan aku pun ada sedikit bongkak dan takbur kekadang tp aku rasa aku masih tahu limit nk bongkak pasal duit. Nak ajak g somewhere pun kene berahsia-rahsia sbb tahu la org lain pun sempit jugak, tapi kalau korang dok keluar hu-ha-hu-ha ada plak duit. tapi dok mengeluh hari2 duit takde. aku pelik la… aku pelik bila aku ngn sahabat makan McD pun dah consider org kaya. Haih, bile tak ajak nak bising2 belakang. ape ingat aku tak tau. korang ingat antara korang tu semua mulut bley caya ke. pas sini pas sana sampai kat aku jugak.

sebenarnya apa yang korang nak? Nak aku diam? then fine..aku boleh diam. Takyahlah nak hipokrit.. just plz la.. ckp ckp aku ni KAYA. kalau betul Alhamdulillah. tapi korang tak tau, yes aku senang dapat tu ini, alhamdullilah, sebab penat jerih mak bapak aku simpan duit untuk kitorg adik beradik, abah turun naik ladang selama 36 tahun kat felda tu, dari penyelia ke pengurus..mak aku simpan duit die dari mula kawin sampai sekarang..abang-abang kakak aku study sgt hard nak dapat position macam sekarang which mmg aku sangat bangga dgn  diorg, baru  sekarang dapat rezeki lebih, korang mana tau pape pun. Yang korang nmpk semua luaran.. ada kisah nak tahu dalaman?ada ke?

haih. Aku dah tak boleh nak hipokrit tulis blog la.

Advertisements

6 Responses to "Kisah Orang yang ingat aku ni orang Kaya."

yup. dun be hipokrit. sebab org len dh xleh nilai kite lua dalam. ianya akan soundss sedikit emosi bile kite x hipokrit. but it is ok. ni blog kau babe.

*xde org pun doa ak kaya. nak kaya gak. hahaha

kau kan ‘KAYA’

haha. ayat nak mintak lempang. 😀

twin, sebenarnya nak cakap yg i love ur new layout blog. this one is better.

seriously suke present yg ko bagi. tunggu tau janji aku tu. duit jpa aku cepat habis sebab aku suke beli makanan macam2. hehe..

oit dah kaya ker? camtuh takyah la beli hadiah dr jepun haha. nice layout!!!

haha ak xckp kan??
tapi ak rase sume org penah dpt kot ayat cmtu huhu..
let them say what they want..mereka hanyalah burung2 yang kejelesan hahaha =)

1st tyme komen..

suke dgn statement ko yg “kalau korang dok keluar hu-ha-hu-ha ada plak duit. tapi dok mengeluh hari2 duit takde”..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    June 2010
    M T W T F S S
    « May   Jul »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: