Rasyiqah Hassan

left out

Posted on: February 19, 2010

hi..

pertama kali aku mengucap rasa syukur kerana tahun ini amat bermakna. Lebihan rezeki dari Allah membenarkan aku membeli hadiah untuk semua kawan2 rapat sempena hari lahir mereka. aku gembira melihat mereka gembira.Satu lagi wish-list dipotong. Alhamdullillah, selagi masih ada nafas ini, aku berusaha untuk berbuat baik. Tak lama je lagi kehidupan aku jadi tak hakiki.

Semalam antara hari yang gembira. Agak lama tidak ke Gombak. Terima Kasih Ezati kerana sudi menjadi driver. Melihat susun atur studio Jam yang sgt berubah, lebih relax dan santai.Lebih teratur, lebih bersih. Dan melihat aku dan Epul_emo sudah boleh berbicara dgn baik dan kurang pencakaran, tidaklah aku tahu adakah aku akan dirindui bila aku tiada lagi nanti. Pertemuan berjalan lancar. Walaupun ketika sesi Short Jam agak kalut dimana ketidakhafalan Lagu Kupu. Tetapi gembira. Studio dan hari itu penuh kegembiraan.

dan kegembiraan lebih hebat apabila pulang ke kampung. Byk juga perubahan. pertama kali melihat abah yang sgt bersemangat bercerita perihal reban ayam yang sgt besar di tepi rumah. Dan betapa banyak aku ketinggalan, too much i left out when I’m not around. I’m gonna missed every piece of it. dan melihat senyuman abah itu, terasa ‘bagaimanakan jika aku tiada nanti?’.

Too much Too ask for something in the world just to satisfied ourself. But, people come and goes as they like. Mungkin menjadi normal diri ini dilupakan. Mungkin tidak normal. Tetapi byk perkara sudah tidak boleh lagi dikisahkankan. Tiada Tanda tanya, Iri Hati, Kesedihan atau Hati yang suka menyaingi org lain.

Harap-harap bila aku tiada lagi, aku dilupakan, dan diingati dengan perkara-perkara baik macam; Suke sketch and guitar.

Advertisements

5 Responses to "left out"

ko nampak mcm macik

salam sheqa..

insyaallah perkara yang baik kita lakukan bukan shj akan di kenang tetapi mendapat pahala drpNya

babe. jgn ckp cmtu dow. ak tak leh nak bygkan hdup tnpamu. seyes.
🙂
tnggu smpai kite same2 ade anak cucu k.
kite blom smpat lg tinggal serumah kat putrajaya.

i pon nak jadi kawan rapat u…nak hadiah2…hehe..main2 je..be strong, face the truth, n achieve ur wish

sesungguhnya we think alike dearest syiqah~ i’m sure if salah sorg xde, rakan2 sure terasa. begitu juga saya~ harap after this u jgn aa ckp cmneh.. sdeh kot~ ade experience neh!! trauma dibueknyo!! huu~ love u babe~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    February 2010
    M T W T F S S
    « Jan   Mar »
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: