Rasyiqah Hassan

Anugerah ialah??

Posted on: January 11, 2010

Anugerah.

Sepatutnya sesuatu benda yang sangat dikagumi bagi pemiliknya. Sepatutnya sesuatu yang sangat-sangat sukar ditakrif. Bukan semua orang dapat Anugerah kan.

Anugerah Juara Lagu.

Sepatutnya sesuatu yang diluar jangkaan, sesuatu yang mempamerkan kehandalan muzik dan susunan ayatnya. Sepatutnya Anugerah Juara Lagu itu ada susunan ayat yang indah, melodi yang menarik, puitis… tiada diskriminasi. Sepatutnya tiada tempat pertama, tempat ke dua,  tempat ketiga… jika begini, bagaimana nak tau, lirik mana yang sungguh hebat, penulis mana yang paling berbakat, dan melodi mana yang paling merdu .. Anugerah Juara Lagu dah jadi macam pertandingan biasa, macam bertanding menyanyi sekolah je.. So, ia tidak lagi menjadi sesuatu yang berprstige or what-so-ever it called.

ya, yang buat tu, bukan orang berjiwa seni barangkali.

*sigh*

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    January 2010
    M T W T F S S
    « Dec   Feb »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: