Rasyiqah Hassan

Sepatutnya 1 Muharam Tahun baru kita…

Posted on: December 31, 2009

TAJUK DI ATAS MMG BETUL.

Ok, bagi aku, new year aku ialah pada hari jadi aku dimana peralihan umurlah aku akan memasang azam. Selain itu, tahun baru ku ini juga aku telah mengikut jejak langkah sepupuku yang suke memberi hadiah kepada diri sendiri setiap akhir tahun. Lalu, aku telah menghadiahkan diri aku sebuah PC/Computer Dell Inspiron 4GB rem 500HDD dimana aku sgt taksub melihat betapa lajunye ia ketika mengexplore Google Earth (compare to my laptop lah) dan betapa lajunye pergerakkan org2 maya di Restaurant City. Haha sgt exited tahun ‘baru’ aku.

Re-cap to when I was 20, just since a year ago. Byk perubahan yang membanggakan dan juga ada yang tidak berapa membanggakan. Kebanyakkanya ialah perkara yang tak disangka-sangka.

perkara yang tak disangka-sangka terjadi umur 20 tahun

  1. Aku tetibe terjebak dengan sebuah band indie.
  2. Aku tetibe je rasa semester last diploma aku tak dekan tapi result agak membanggakan walau jatuh 0.03 dari sebelumnye.
  3. Aku tetibe pegi hiking ngan orang2 yang tidakku kenali..dan end up berjumpe dgn ramai kenalan baru yang gile dan masih contact hingga sekarang.
  4. Aku tetibe je rasa cam biasa je jumpe lelaki kacak (tipu ni)…
  5. Aku tetibe je beli gitar. Acoustic plak tu.
  6. Aku menghadapi krisis dalaman dengan ramai org tetapi aku semamngnyer sgt cube utk menjadi lebih senyap tetapi apakan daya, disekelilingku bkn begitu..
  7. Aku sambut birthday ngn member-member dulu buat pertama kalinya dlm 20 thn.
  8. Tetibe je aku dgr Nadzirah nyanyi weyh and suaranya agak sedap.

Perkara yang ingin dilakukan sepanjang 21 tahun

  1. Kalau boleh nak series dalam kehidupan. Tak maw tinggal solat.
  2. Aku nak cube utk tidak melukakan hati kawan-kawanku.
  3. Aku nak cube jadi se’honest’ yg bley. Tak maw sembunyi2 perasaan lagi.
  4. Nak beli keyboard baru. Weeee…
  5. Nak cube utk tidak lagi membazir mengenangkan lembu2 di kampung yg masih belum dijual.
  6. Nak belajar bende2 baru yang ilmiah + baca buku2 terbaik + active bersosial + memperbaiki skil generic.
  7. Nak pegi oversea. Singapore pun jadi lah..
  8. Nak jadi anak yang baik. Mesej mak every week. And beli je ape mak + abah nak.
  9. Nak tulis lagu dgn lebih byk dan cube exposed karya dri sendiri.

Ok, harap-harap papepun, aku menjadi manusia yang lebih baik dari sebelumnya.

Alhamdulillah,

kau beri aku nafas Ya Allah utk melihat alam ini, menghargai dan mencintaMU hingga kau pilih utk menghentikan nafasku, aku masih bersyukur krn diberi kesempatan itu.

Advertisements

3 Responses to "Sepatutnya 1 Muharam Tahun baru kita…"

haha sape sepupu tuh? hehe. best la dpt komputer baru

komputer baru, sengih memanjang..

sy nyanyi khas utk awak, sempena harijadi awak yg dah lame ktorg tgu nk sambut skali..
pape pun, i’m now addicted dgn microfon.~ngee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    December 2009
    M T W T F S S
    « Nov   Jan »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: