Rasyiqah Hassan

one glance= Perfect

Posted on: December 25, 2009

Hari yang menyeronokkan. Sepanjang hidup, aku tak pernah ada peluang sambut Birthday dengan kawan2 yang ramai melainkan dgn family and kawan rapat. Sebab date slalu jatuh cuti sekolah kan.

KIsahnya bermula jam 2 pagi 24.12.09 bile aku pegi amek borang imigresen kat Kamil. Time pagi tu aku mmg dah ada rasa and suspect sumthing sebab time pkl 12 tu takde orang pn wish Birthday aku kat studio. Tapi sebab otak aku terlalu bz, aku macam tak kisah ahhh.. So pkl 2 pas balik bilik tu aku pun pecut moto nadia ke blok Kamil. aku rasa perjalan pegi balik tu adelah dalam 15 minit je.. balik balik je…

tilam hilang-Chrger laptop hilang-Locker kene mangga- and towel takda.

yang ditinggalkan kat luar is only baju utk pakai pergi Pejabat esok. Dlm hati aku lega ag sebab, aku ada simpan baju+kain batik dalam kotak. haha. kira 2,3 hari bley survived ag lahhh kot.

Pagi tu badan sakit2 tido sebelah minah actif+lambat bangun. Sampai pejabat imigresen kecewa ag sbb org ramai sgt beratur and once again tak dapat wat pasport. Arghhh, apelah hari ini T.T

Then aku g studio buat pape yg patut sampai kelas Teknokrat. kat kelas tekno plak Amirul heret aku sampai pintu kelas. sakit dow buntut. haih, tapi  kecewa gak, bdk lelaki kelas tak wish pun bday. mb sbb diorg tak suke aku kot.ah lantak ah kan. So balik kelas aku pun alamak, baik g mandi sbb ingat ada dinner ngn makcik aku. Tetibe sume orang ilang. Tinggal aku. Ape lagi aku pun cepat2 g mandi lah pastu aku tido. Time otw nk tido tu aku ada dgr bising2 tp sbb ngantuk sgt. pastu macam ada org kejut kat belakang, aku toleh ah belakang, aku nmpk Nadiah, Dyg, Dila berdiri berkerumun kat aku. sbb mata ngntuk, otak pun blur.. tetiba aku diheretttt sampai pintu. sorang pegang kaki, tangan, badan.

Yg lawaknyer, sbb aku berat sgt, semua pun tak larat. sampai aku boleh berdiri balik. aku jerit, ‘aku tak pakai suar’.. sbb time tu aku ngh pakai kain batik. adoiaii… actually aku takut gile diorg menepung tawar aku tak pasal2. sekali berjaya je heret aku ke bilik mel, Aku nmpak KEK + lilin. kek Banana choc secret receipe weyhhh. Favourite akuu.. waaaa terharu smpai takley nak kata pape da. Tak tergambar perasaan itu.

last2 kene gak rumble ngn ice-cream dlm toilet. mmg berperang ah before perjalanan diteruskan dgn Kareoke kat Danga Mall and tgk Avatar kat MBO Giant. best.

walaupun, kunci lockerku masih belum dipulangkan, terima kasihlah ye kawan kawan. mungkin kamu tak tau, bile aku suke and sgt menghargai aku tak pernah tunjuk. and aku tak tau nak act mcmn, maklumlah, FIRST TIMERRR…

Advertisements

6 Responses to "one glance= Perfect"

hepi besday..

sempoi beb! mesty girang dpt celebss kan

haha..bestnyee..pdahal ko cm dh nk mjuk dh en..hahaha..

aku wish tak dpt eh.. huu.. maybe silap anto msg.. takpela… wish kat cni jek.. epi belated beday… adiah tade.. kikikiki

2 la, kite same2 first timer celeb beday ngan mmber..haha..

haha. manis jugak la tuh.
=))

hepy bezday sheqa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    December 2009
    M T W T F S S
    « Nov   Jan »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: