Rasyiqah Hassan

baru-baru-terpisah-jauh

Posted on: July 5, 2009

oh aku pening.

mengisi borang scholarship yang perlu empat essay writting. Which is :

 

1. 100 words about me/family background.

2. 200 words why do you need the scholar?

3. what would you do if u did’nt get these scholar?

4. explain about the course that you’ve taken.

 

seriesly aku tanya semua orang nak tulis ape. Sape tak maw scholar free..tak perlu bayar pape then takde bond langsung ngan company. and of couse lah, kene fight ngn ramai orang utk dapat kan. Memang gile. adi baru je Call Pn Azina [lecturer kesayangan] untuk tulis recomended letter for my overseas degree. Bende ni memang SGT susah nak buat. Hopefully by feb next year aku boleh fly. *penoh harapan*. Harap dapat lah. Sangat susah kot apply terus ke Uni luar sbb mereka sangat strict. Sudah tentu kene tulis essay plak tuh. Ni macam perkara wajib. Jadi aku sarankan PPSMI tu buat jelah. Akan datang semakin ramai cendiakawan yang intelligence dimana mungkin pembikinan kereta tanpa tayar pun tercipta.  *ape kene mengene?* . tapi aku hampir jadi giler sekarang ni untuk urus bende2 ni..

Semalam punye event lagi lawak. Hannan megingatkan aku untuk msg die if even tu tak besh. Well, sampai-sampai je, tengok-tengok  forum lah pulak. Aku agak bebudak ni mesti tak maw datang if tau ni. so aku senyap *jahat giler*..sampai je diorang, diorang bengang ngn aku sbb tak bagitaw. “ah korang, bagitau kang tak datang so biar sama2 datang. Adil.” hihihihi.. then end up with 3 hours discussion di belakang. memang lah sangat tak sopan. orang bagi ceramah kat belakang dok berborak..

huh nervesnye kelas esok. Projek yg bakal menganggu otak. *tah pape*

 


Advertisements

1 Response to "baru-baru-terpisah-jauh"

good luck on ur essay itteww.. salammm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    July 2009
    M T W T F S S
    « Jun   Aug »
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: