Rasyiqah Hassan

andai diberi..

Posted on: May 23, 2009

Sketching is how I express my feeling+my soul+my life.
Poetry is how I actually being through.

Blog is actually nothing. Nothing if nak compare ape sebenarnya aku rasa kalau nk dibandingkan dengan dunia lakaran. Aku bukannya perfect sgt melukis sebenarnya. But well, the pen will drive you n move your heart out.

What does it take to push this break?
What does we make to circle this around?
Its ashamed to say its ok.

Kalaulah kamu melihat ape yang aku lihat kan, Dunia mesti tak dipenuhi dengan cacat cela. Oh my! Kadang-kadang apabila aku start sketching, aku keluar dari realiti hidup. Walaupun perlu untuk keluar dari realiti hidup.. I never let this passed me by. Once more, we can even reach the stars. Betulkah?

Manusia, tidak pernah memberi peluang pada diri sendiri. Hold me I’ll survived. Entahlah. Kalaulah setiap dari kita cuba memberi peluang kepada orang lain untuk menyayangi kita, memberi peluang untuk melihat diri mereka seadanya, mesti dunia tiada kerosakkan serius atau yang pasti mungkin juga peluang menyebabkan orang lain ditindas. Oh, lihat kearah yang lebih positif sepatutnya.

Apabila keluar dari realiti, terasa sayang ingin meninggalkannya. Justeru manusia lebih suka hidup dalam angan-angan kerana realiti sememangnya lebih menyakitkan dari apa yang kita sangkakan. I’m giving up when I choose to keep quite. Apabila individu itu memutuskan untuk senyap dan berdiam diri [atau orang lelaki selalu kata memendam rasa!], ketahuilah, telah banyak yang dilaluinya. Keperitan dan sesuatu yang kamu tidak langsung fahami hingga dia memutuskan berdiam diri lebih elok dari merosakkan segala-galanya.

Sebab itu aku suke sangat Sketch.
Skecth sesuatu yang menggembirakan seperti wajah orang yang aku sayang. Walaupun gembira itu sekejap sahaja and I never reach the stars pun.

Tak kisahlah. Tak semua yang kita harapkan akan jadi kenyataan kan.

Advertisements

5 Responses to "andai diberi.."

jeng jeng jeng(sje meletakkan kegilaan ak d blog ko)

sgt menarik post ni!..sangat matang ko menulisnye..=D..n yes..once again..dis post is for the same person is it?

ish3 … rilex .. aku tau, izyan akan tlg ko … die adalah aku versi perempuan (kalo izyan dgr mesti die tak ngaku) … huhuh .. semua org mcm tuh meh … ade je agenda dlm diri .. like me too ..

camna aku nak follow kau dlm wordpress ek?? ;p

hah?bagaimanakah aku menjadi kamu versi perempuan ya Ipai..hahahaha..mmg xnak ngaku pown..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    May 2009
    M T W T F S S
    « Apr   Jun »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: