Rasyiqah Hassan

Indahnya hidup.seketika.

Posted on: March 13, 2009

Ini kenyataan..

1. Suke giler Anna Raffali. Lagu yang indah serta romantic. Suara yang best. [Panjang jangan terasa, sore ko pun ok.]

2. menjadi puitis sangat susah, seriezly ia bukan sesuatu yang boleh dibuat-buat. Idea pun bukannya datang mencurah-curah. tetapi kene ada sesuatu terjadi. aku tak tau macamana mereka lakukan.

3. bermain music juga susah. Bermain piano juga susah [suatu ketika dahulu]. Juga belajar untuk mem’feel’kan lagu amat susah. [mohon maap pada Bandmates ku krn aku mmg ader masalah feeling].

4. KUPU? bayangkan diri di suatu padang yang luas berlatarkan gunung-ganang dan bunga-bunga tulip menghiasi ruang.. kelihatan dua ekor kupu-kupu bermain diantaranya.longlai dan asyik. Itulah konsep band kami. lagu yang direka seperti kupu-kupu terbang itu.. lembut- indah- penuh makna.

5. Rambut makin panjang. rimas.rimas.rimas.

6. Memandang die tanpa berkata-kata. Sesungguhnya kelakar bile aku ingat zaman-zaman betapa aku sangat cuba untuk dapatkan dia. Siap on-air kat Fly.fm lagi. kegilaan gak dulu.

7. Melihat masa lampau mengajar kita membaiki masa sekarang. Ini betul dan diakui.

8. Aku diletakkan dalam suatu kumpulan manusia yang hebat. Aku tak terasa hebat pun sbb aku rasa mereka lagi hebat dari aku. Hanya kebetulan.

9. Masih Neutral. kejadian baru-baru ini yg berlaku di Facebook mmbuatkan aku bersyukur kerana dijadikan tidak terlalu cantik + tidak terlalu hodoh + tidak meminta-minta.

10. Sesungguhnya kamu berdua terlalu banyak berkorban untuk aku. dan memberi aku amanah untuk menjaga amanatmu. [lembu terlepas haritu mencuakkan]

11. Sensitif? salahkah manjadi begini? sila jawab sesiapa.

Advertisements

4 Responses to "Indahnya hidup.seketika."

kasi gua lagu2 ana raffali..

anna raffali memang cool…
teringat mase kat layar tancap dulu…
mari la add facebook loq ye…
hehe

“Memandang die tanpa berkata-kata. Sesungguhnya kelakar bile aku ingat zaman-zaman betapa aku sangat cuba untuk dapatkan dia. Siap on-air kat Fly.fm lagi. kegilaan gak dulu.”

dah la tu.jgn pandang pada yg xsudi nk pandang blk.ko kuat kn?

and yes,

ana raffali sgt cool.

ahmad azrin : ye nanti aku bagi..

loque : ape name kat facebook?

zaihasreen : Kuat ke aku?Ye rasa dah boleh bertahan sekarang..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    March 2009
    M T W T F S S
    « Feb   Apr »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: