Rasyiqah Hassan

music and the meaning of it.

Posted on: February 23, 2009

 

Tak ramai orang tau baca note. Note ape? Note music. Bukan nota yang buat ape bende tu tapi Note. It actually Notes. Ada orang hanya dengar bunyi je dah tau kat mana Notenyer.. orang-orang macam ni aku anggap sebagai sangat terrer and tak semua dikurniai kebolehan macamtu…

 Notes Music ada beribu-ribu. And sangat susah biler semakin meningkat grade untuk mencapai tahap professional..

 Ok notes gitar, piano mungkin sama api bagi aku tetap ada perbezaan.

Tak susah kalau minat.. sebab when u are so passionate to do the things that you like, you’ll go for it no matter what kan. Ramai orang kata, ‘Music is my life’ but seriously they never know what it’s mean. Music bukan setakat suka-suka tau sebenarnya. But it is something.

 

I wanna be that something.


Ok mari belajar keyboard.

 This is what we pianist called- treble clef.

Maksudnya, ia setiap key adalah menggunakan tangan kanan.yang kat atas tu.


Notes

 

Ini pulak bass clef- merujuk kepada main key di tangan kiri. yang kat bawah.

 Ok korang hafallah kedudukan setiap notes nie.. then cari keyboard and cari kedudukan die.

 

 Tak tau/berminat bley Tanya… malu Tanya sesat jalan tau.

 *dedicate to Mr Epul yang sangat komited mengajar aku yang tak tau arrangement guitar utk masuk dalam sound keyboard ni… aku dah cakap tempo die tak sama, degil lah ko ni pul.*

 

Advertisements

7 Responses to "music and the meaning of it."

hbt2. . mmg musician betol nehh

wah2..mcm dlm kelas music plak..bgus2;)

nanti loque nak post entry pasal gitar plak…hehe
taw main keyboard kan?
jom buat band…
lallala~~~

wah, lu reti keyboard rupanya.. Gua ingat, lu reti main masak masak je..

🙂

PP = boleylah, takdelah hebat pun

Princess = nak teruskan boleh juga..

Loque = Alamak dik, dah ada band sendiri lah..

Ahmad azrin = Ooo, selama ni ko tak cayelah ek?

sheqaaa….
blog awk ke ni??
kenal kak umi tak???

salam

emmm best kan boleh belajar main alat muzik, emmm saya minat gak tapi belum ada kesempatan lagi, harap-harap satu masa boleh belajar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    February 2009
    M T W T F S S
    « Jan   Mar »
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    232425262728  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: