Rasyiqah Hassan

belajar untuk bertatih-tatih.

Posted on: January 4, 2009

  Kenapa ye manusia takleh/sukar terima hakikat?

  Aku pun begitu juga kadang2. Ok fine, maybe bukan ‘kadang2’, selalu kot..

  Entahlah, azam aku tahun ini ialah untuk jadi tak berapa kisah sgt dengan sekeliling…

  Tiada menyimpan dendam pada sesiapa <aku penah berdendam ke?>, and eat an healthy food..

  Hidup tak lama so juz wanna enjoy every part of it.. &

  Learn to terima hakikat..

 

  Susah sebenarnya.. yelah, untuk mengubah suatu arca konkrit menjadi rubber ball..

  Tapi kekadang ianya perlu dilakukan..

  Tipulah kalau tak mengharap.. tetapi manusia iaitu aku, seringkali mengharap sesuatu yang tidak pasti..

  Dan tak ramai memahami..

 

  Sekarang aku tak berani nak mesej sesiapa yang berkenaan. Sbb takut aku tak boleh terima hakikat yang maybe die tak akan relpy. So baik takyah mesej.  That kind of fear has killing my good thought.  I’m week and afraid to know the answer that might come.  

 

  I guess lot of things has to changed. Terlalu selfish untuk cakap, “lantaklah, pedulik ape!”

  Tetapi tak terlalu selfish when u learn to let go.

 

   “I thought I could be cool but I guess I’m not a good actor”

 

Advertisements

6 Responses to "belajar untuk bertatih-tatih."

Kenapa manusia sukar nk terima hakikat???

– sebab manusia lupe daratan
– sebab kau kan manusia
– sebab manusia itu lemah

hehehe 🙂 emoooo nihh..sbb demam

kenapa nak buat kalau tak gembira XD

yup saya sokong ape yg shino cakap….

kadang-kadang, kita juga terpaksa belajar untuk menerima hakikat. hidup jangan dihanyut dilema.

dan, kebenaran kadangkala memeritkan.

shino : manusia itu lemah lebih meyakinkan

nadchantek : Kerana orang lebih suka melihat kepura-puraan

teddi : yay!!

bokbon : hurm, lalu bagaimana ya?

hem … ape kate setiap yg berlaku tuh, amek yg positif … walaupon menda tuh menda yg sedeyh atau menda yang sangat2 tak mahu diingati, ia dah berlaku pon … so, learn for self improvement … nobody are perfect … juz smile !!!! life smile at you when you make other people happy …. =)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    January 2009
    M T W T F S S
    « Dec   Feb »
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: