Rasyiqah Hassan

AHAD

Posted on: August 15, 2008

aHad <10 Ogos ’08> kira-kira 1015 malam.. Bertempat di Kolej ke-2 UTM city campus

Merupakan hari yang sangat indah dalam hidup aku..

kenapa? hehe, meh aku nak story sikit.. selepas kami dengan jayanya pulang dari kenduri Abg Syuk [aku xdpt gi kenduri abg Cafe woii, sedeyyy] kami telah ke kolej ke-2 di Setapak. Oleh kerana Dua gadis ‘cun’ tu ada zapin, aku pun pergilah dengan sbb aku nak jumpe kawan-kawan. Sebenarnya aku sangat suke lepak. So pada mulanya aku hanya lepak bersama P-joule dan akhirnya aku meninggalkan die krn aku takot gf die marah kan. tapi part yang bestnya belum lagi.

aKU pun menipon Fahmy untuk mengambil menyuruh die mengambil pendrive aku untuk bagi gambar aku ngn Ferd di cafe dulu. Die dengan bergayanya datang berjumpe aku..AND well, Fahmy macam makin cute sekarang. Mungkin sbb rambut die yang dipotong dan mnmpkan die lagi macho..tp bagaimanapun, aku masih tidak tergoda lagi lah. Ok, mcm dah out of topic!

so dpndekkan story, pukul 9 malam macam tu, aku yg sedang baring malas-malas di atas katil Deya mndpt msg dr Ferd. Actually agak surprised jugak sbb ferd msg tanya ku dimana?-Aku tau die tanya utk Famy. So die pun mnyuruh aku turun, walaupun terdapat sedikit kekeliruan disitu/aku sesat mencari mereka.  Maka dipulangkan lah pendrive aku sambil mengeluarkan puji-pujian pada famy, “kau dah kurus, cute tue..” hehehe..

so, pastu entah kenapa kakiku tergerak untuk mengikut dia dan Ferd duduk di meja makan. Aku pun tak perasan aku dah mnggalkan dila+dyg+idin. Aku pun mintak izin duduk [bersopan maa], dan duduk. Famy pun dengan cepat mengoder Char Kue Teaw-terliur aku-, dan aku order teh tarik, Ferd-Nescafe, etc.. Tgk famy mkn mmg terliur..die obses food! nway, datanglah seorang kwn mereka ini, yg merupakan profesional photographer.Aku xingat name die!

die menceritakan perihal-perihal gambar yang diambilnya termasuklah gambar Farah Asyikin dlm iklan Roscani [jam tgn tue], diambil sebanyak 700 keping dan diedit semua dan die ckp Farah Asyikin tak lawa. Die ni mmg outspoken. Die juga cerita, perihal-perihal awek dan ex-yang buat perangai. Die cakap ngn aku, ‘perempuan, kalau tak maksudkan, jangan cakap!’, tapi mmg best arr lepak ngn diorang.  Die turut menyatakan bahawa die sangat demanding memilih perempuan.

1. Mesti pandai speaking

2. Mesti rambut lurus ~alasannya sbb taknak anak rambut megi..mengong tul mamat nie.

best partnya, bila air aku ngn ferd sampai, aku terus minum. Aku rasa cam pelik. Ferd pun minumlah air die dengan selambanya. die berkerut, aku pun berkerut. Air aku rasa lain macam je. Tapi aku telan je. Ferd yg dh minum dekat suku tue pun cakap, “Cika, rasanya ferd minum air cika arr.”, aku memandang ferd. “LOLZZ..yeke??”, aku terus merasa dan mmg betul, aku minum nescafe. “Tengok colour pun dah tau air lain. sedap je cika minum air orang ek?”, “aku pun tukar balik. “sorry tak terperasan. cika xley minum arr nescafe. nah ambil balik.”. Masa ini aku menangkap mata tajam Famy yang seperti menyindir -eley cika saje je tu..- cessss…

setelah bermaafan, aku continue mendengar mamat photo tu cerita pasal perangai-perangai ppuan yang takleh tahan. Contohnya asyik nak bermesej-mesej. aku melihat ferd sgt lah menumpukan perhatian. Masa ini aku berfikir dan memandang lelaki ini, yang ferd mmg sepatutnya mendapat seorg yg melihat die sebagai Ferdzaini. Bukan ferd biasa. He is a mysterious guy anyway. Alangkah bagusnya kalau kamie jadi seperti memula dulu. Hurmm, I guess not everything ended up like what we’re expected.

Maka penceritaan diteruskan, sambil aku mengeluarkan hujah yang Lelaki yg ckp kita ada lelaki lain kalau tak mesej so nak salahkan sapa. Aku sangat suke jawapan yang diberi mamat ni .

“ada 1 je maksud, samada sebenarnya lelaki itu dapat makwe cun and die tak rasa secure/takut gf lari. Betultak aku cakap balak die tak berapa ok?”

aku tergelak. Every pose has its own consequences lah. And die mmg betul. Aku sangat lah suke lepak dengan diorang. then Famy membawa ice-blended yang di pau di kedai Lina, dia bawak 2[utk die dan ferd lah] jerk so aku xdelah jenis yg nak mintak. hurm, aku dgr je mamat photo ni bebel. “Cika nah minum.”, Ferd menghulurkan Ice-blende itu. Famy sekali lagi memandang. aku pun minum + pndg Ferd, “die ni tak kisah ke kongsi”-dlm hati aku arr.. Tapi masa ni aku rasa aku sangat Bahagia. Sbb dia memang lelaki yang memandang aku sebagai kawan. Aku rasa seronok kongsi+sharing ni. Ok mb aku terll anggap seriez ,dia tak rs pape tapi bg aku bukannya mudah nak share minum dengan perempuan esp for a guys kan. Entah, aku rasa sangat nak buat die rasa happy kawan ngan aku.  <selain itu kami juga berkongsi kebab ayam> Aku rasa seronok lah malam tu. dengan topic yg hangat dan orang-orang yang best disekeliling.

Ferd, Die mungkin dari luar, seorang yang happening, outgoing, fun tapi mungkin tiada siapa tahu dia yang sebenar. Hanya CAPRICORN mengenali CAPRICORN.

ferdz + cika di cafe

ferdz + cika di cafe

*HARAP MAKLUM JANGAN BERGOSIP, KAMI HANYA KAWAN*

p/s:Aku bukak pendrve, tau tak ape famy bagi? Semua gambar ferd yg takde kene-mengena ngn aku. ???

Advertisements

4 Responses to "AHAD"

walawe~ panjang kelebaran ia berkata kata
hari tu aku de terbaca kat satu cermin kereta nie
faith-love-happinees

heh alalala…
kiut nye mamat sblh ko….
kim slm ye..
ahhhh…..
syiqah aku dh singgah blok ko niyh……
bese ar owg xda mse lapang nk 0n9…

Wow! x sangke member aku leh msk blog org! bangge siot! silap ar doe!
tp sori 2 say ar, ferd 2 ske pompan model type pramugari~gari! seriusa doe! haha…
very misteriusa gay more like! KAKAKAKA……

heh?
aku rs die suke ppuan mcmn takde kene mengena ngn aku kot..
ko silap attack arr cipan gurun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    August 2008
    M T W T F S S
    « Jul   Sep »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: