Rasyiqah Hassan

dan bila kawan..

Posted on: August 4, 2008

dan bila kawan itu pergi buat kedua kalinya.. hmm, terasa lah pulak..

to the right was Stacy, Aizad's friend, Jason Lau, Aizad and Me!
to the right was Stacy, Aizad’s friend, Jason Lau, Aizad and Me!

stacy’s leaving back to Arkansas last saturday! Well, flight on 545pm, and according to her 40 hours on the sky will be  bored. Aku just kecian pulak tgk Aizad ditinggalkan sekali lagi.. hehehe.. sebelum naik lif sempat pulak Stacy bisik kat aku, “I’ll let him free now, go get him!”. dan aku membalas dengan ketawa yang dasyat, diringi jelingan org sekeliling.. Betapa sportingnya stacy masa ini..

but she do cry after that..on phone!

Hmm, mengenang detik kami berkawan dulu mmg agak memorable. Dulu aku byk geng. Geng malay aku kureng sikit arr..Sbb aku kwn ngn Izyan+ezzati jer, yang lain aku consider agak gediks lah takpun menyakitkan hati. So dari form 2 aku kwn ngn Lisa Anne[tabblemates ma!!], baru aku kenal the others, stacy, Michelle, Ching Yee, Hussiena, Natasha, and not forgotten Adda . dIorg ni kire geng2 mantap + popular gakle, so aku accidently jd popular gak.. hahaha, well, bile form 3 aku start kenal Aizad, Jason Peng, Adrian Teh  [KGV’S people] sebb debate. Aku tak Join Debate pun tp aku join2 mencapap je.belajar english pun dengan mereka2 nie lah.. . Time ni Aizad couple ngn Sook Yee. Sampailah mid-form-4, mmg agak rapatlah aku ngn Aizad time tu.. Die suke cerita mcm2 ngn aku. So main close arr bila aku berjawatan tinggi dlm board pengawas, selalu lepaks, and izyan pindah sekolah. Aku mane ade geng sgt ngn kwn ppuan. Yang ada hanyalah kwn2 non-malays dan kwn satu kelas.  Time ni mmg sangat memorable arr bg aku. Pengaruh pun luas bagai laut, and aku dikenali. This things making me miss High School so much!!. Aku boleh ckp lah, after everybody splits pun, mmg masih contact-ing each other. Ajak pegi makan Pizza lah sushi lah.. mmg bond tu susah nak breaklah.. Sekarang Aizad pun dgn Stacy dah.

and seeing her gone, next will be Aizad- Uni. Of reading [UK], fify will fly to NZ, and many of my friends sedang berada di luar negara menyambung pengajian. Membuatkan aku terfikir, “i guess i’m the only lady who still stuck in Malaysia”. Most of them dah ke overseas. Natasha [Italy], Fatin [ireland], Afiah [UK] -just to named  a few. Mmg agak terasa lah.. hish tak boleh bla betul.. mereka-mereka ini membuatkan kau nak sangat ke overseas, tak kisahlah memana.. Aku mahu..aku mahu..aku mahu..

 

*dan bila kawan itu sentiasa mengingati kita, kita rasa amat dihargai*

 

Advertisements

4 Responses to "dan bila kawan.."

yeoh~ jgn fikir semuanya begitu indah ah syika..lalala~ okey ko g ah..kalau de rezeki kan

Teruja betul ngn diorg2 yg blaja kat oversea nih. adeii~
glemer gtu.. bile balik m’sia org tunggu mcm balik dr Mekah. Waahh…dengan muka separuh poyo…salammmm ..”mak sihat?” haha smbil salam ngn family.

err…terkomen gtu lak.. 😀

eclipse
daku juga tdk mahu fikir begitu ttp daku hanya berkata benar.. ada org bila kita anggap kawan biasa je lebih menghargai kita..
yeh, aku harap Allah swt beriku rezeki itu

Shino
hmm, yelah, mak bapak hantar jejauh kot pegi belajar, mestilah bangga sikit kan..
belajarlah dimana sahaja janji jangan lupa diri..
🙂

hey syiqa!!
i’m still in malaysia..
don’t fret la..
life is life no matter where you live it..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    August 2008
    M T W T F S S
    « Jul   Sep »
     123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: