Rasyiqah Hassan

t.h.o.s.e [who enrich the past]

Posted on: July 3, 2008

abg cafe        : Ha dik, mesti nak air kosong. Nak gula gak kan?

aku yg cute      : [tersipu-sipu] Boleh gak. mana? meh arr bagi.

abg cafe      : nak milo lagi ke. kurang gula ek

 aku yang cute : {milo letak gula ke?}

                         ha bley gak… kali ni mood ape?

 abg cafe      : [gelak2kan aku, cesssss]

                     gembira!

 

Seperti biasa tujuan aku ke cafe adalah menjalankan projek. Bukan project mengusha oi, [jgn salah phm atau buat andaian], pegi cafe nak makan arrr kan. Of course! tapi each time aku dok order air.. ayat tu jelah yg aku kene, “air kosng+gula ek?”, siap kene gelak lagi. heishhh…bagi gak penumbuk kat abg cafe tu kang jadi panda terus [panda kan ada lebam hitam sekeliling mata]. tapi pagi itulah yg selalu menceriakan hidupku.. Bukan ape, abg cafe tue cute jugak arr. Kalau tengok bebetul! tp aku malu nak snap gambar die..kang die ingat aku perahsan lebeyyy… mana bleyyy!!

tapi nantilah, baru sebulan kat sini, aku ada 4 bulan lagi beb! masih banayak masa utk snap gambar dia.. hmm, suke buat air manis-manis kat aku plak tu. mcm memaksa aku utk bungkus + tambah ais bawak balik ofis a.k.a kene mintak plastik kat dier arr kan. HAMPEH JERRRR..C tp mcm aku ckp..nasib die cute!

well, next week is the new beginning of 1st semester in third year. Waa, sudah jauh perjalanan yg dilalui. kekadang rasa cam tak sangka that i’ve been in this all two years of many things. Macam2 hal yg jadi. HEHEHEHE! tapi paling best aku rasa 1st sem/2nd year. 

Those who enrich the past

salah satu quotes favourite aku oleh Sir Caplin dalam buku dia, Throughout those past yang banyak menyatakan ini merupakan sebuah perjalanan yang sangat panjang. tapi aku paling suka bila dia kata. Those who i believe is going away. those who i know is now pretending. Those who i want to get is actually never be mine and those who i hate is actually praying for me. Maksudnya disini adalah, perkara-perkara yang menakjubkan akan berlaku dlam hidup dan kadang-kadang kita tak dapat menjangka ape yang akan berlaku. Dalam mencapai Impian, macam2 halangan datang. dan yang paling hebat apabila ia melibatkan emosi dan adakah inteligence dan egoisme boleh menepis emosi?

3rd year, sepatutnya menjadi lebih matang. Getting 20 years old now so there’s A LOT to think of. 3rd year supposed to be great but stuck in these whole 28-storeys department sometimes makes me realized how afraid I am to began being an adult. Working-tensioncity-heartPROBS and many things. Takunya perubahan dimana kesalahn kita adalah diatas bahu sendiri dan mula di-judge org lain. Menjadi contoh kepada Youthsters around me. Besarnya tanggungjawab menjadi orang dewasa. Mungkin korang beranggapan,”tak yah arr series sangat”, tapi kalau tak series dari saat ini, berapa ramai yang akan tersalah memilih possibility yg wujud di sekeliling mereka.

i’ve been wondering since now.. dan kepada kawan2 yang baru nak naik sem tu. Sekarang bukan lagi era yang boleh kita lakukan kesilapan! Itu masa dulu bolehlah..sekarang ni tindak tanduk kita[org dewasa] dicontohi oleh adik2 kecil.. dan bolehkan kita menerima keadaan itu sekarang? tepuk dada tanya selera n jgn sebb macam nak hujan terus beli payung!

*(3.67+3.93+3.76+3.75)/4=3.75*

Favourite place

Advertisements

9 Responses to "t.h.o.s.e [who enrich the past]"

aku kurang 0.03. cess**

haha aku mahu jadi tinkerbell, aku mahu jadi kanak kanak sentiasa, boleh tak. orang besar dipenuhi kehidupan yang hipokrit!!

haha wei dah datang mood gatal ko.wei jgn lupa snap gambar dia untuk aku? hehe

aku nak tag ko

tapi aku belum jawab tag yg dikenakan keatas aku.lalala

tag tu pebenda?
aku tak taulah…

Once an enemy is your once true friend
Once pretending is once your true life
Once is going away is once that always be with you

pembetulan.aku kurang 0.01 ces** aku geram kenapa x boleh pulak nak isi borang nie.kredit aku dari 5.00 jadi 0.28 sen…sbb nak cari maklumat punya pasal.cess maxis cekik darah

weis.. abg kantin gak kew pilihan ko..
ish2…………

owh, ya ke??
weyh..
hehehhe..maxis mmg cekik darah sebb tu aku asyik pakai celcom je..

akuBUDAKcomey,
hmm, abg kantin tue, ala, saje je menggatal..
bukannyer selaloooo.. kan kan kan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

+ she says +


Currently in Edin <3 :)

Current Location

1-202-555-1212
Lunch: 11am - 2pm
Fri-Sat: 8am - 4pm

WishList

  1. Buy a home before reaching 32 y/o
  2. Travel Alone
  3. Find a soulmate
  4. Ask a stranger for a date

Travelogue 2014

  • Cambodia
  • Vietnam
  • Singapore (USS).
  • Bangkok
  • Kinabalu - 24-29 Oct 2012
  • Krabi - 22th - 25th January 2014
  • Japan (Tokyo) - 25th March - 4th April 2014
  • Mabul- Sabah -
  • Travelogue 2015

  • EUROPE Trip :) - 27 September - 5th October
  • Travelogue 2016

  • Thailand for Bridal's Party Mania - October 2016
  • Har Bin and Shang Hai - December 2016
  • Travelogue 2017

  • Singapore - September 2017
  • Hong Kong - December
  • Birthday

    My BirthdayDecember 24th, 2016
    Say Happy Birthday Me!

    : DATE : YEAR :

    July 2008
    M T W T F S S
    « Jun   Aug »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  

    LIBRARY.

    %d bloggers like this: